Odată pe An?


Ziua mamei, ziua tatălui, ziua veteranilor … ”zile” care trădează năravul de a ne descotorosi de recunoștința datorată respectivelor persoane, reducând-o la o singură zi pe an. Astfel de zile festive, tipărite cu cerneală roșie în calendar, au fost instituite la instigația comerțului, care în prezent obsedează mintea și orchestrează o bună parte din viața oamenilor.

Doar o singură zi a mulțumirii în fiecare an, este mai degrabă o ofensă aruncată în fața persoanei căreia îi este dedicată, mai ales când persoana respectivă este  Dumnezeu, tatăl, mama, fratele sau sora, uitând, sau neglijând, faptul că de lucrurile pentru care mulțumești (o dată pe an) ai beneficiat ani de-a rândul, în fiecare zi, iar Dumnezeu îți susține viața clipă de clipă.

Nu vreau să insinuez că n-ar fi oameni (de toate vârstele) cu adevărat recunoscători lui Dumnezeu și semenilor, dar aceștia par să reprezinte mai degrabă excepția decât norma, majoritatea mulțumindu-se a se mișca după cum le sugerează bagheta comerțului.

Când nu ești mulțumit cu situația ta, va fi greu să fii mulțumitor altora, recunoscând ce le datorezi. Trăim într-o lume obsedată de așa-zise ”drepturi”, pe care oamenii le pretind de la guvern, de la societate și de la Dumnezeu. Când ”drepturile” umplu inima cuiva, nu va mai fi loc în ea și pentru recunoștință.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s