Prestigiu, Reputație sau Caracter (IV)


Caracter

Înseamnă concordanță între ceea ce ești înlăuntru și ceea ce se vede în exterior, transparență. Spre deosebire de prestigiu și reputație, caracterul are o singură față. Stă postat la nivelul solului, din care pricină și beneficiază de stabilitate maximă. Nu poți cădea mai jos de nivelul zero.

Suntem tentați a ne evalua pe noi înșine după ceea ce ne simțim în stare să realizăm, dar semenii noștri ne cântăresc după ceea ce am realizat deja. Dumnezeu, însă, ne cunoaște starea inimii și așteaptă concordanță între fapte și atitudinea interioară, care le motivează, ”Știu faptele tale”, spune ”Cel ce are ochii ca para focului … dar ce am împotriva ta …” Oare ce are împotriva ta astăzi? Te interesează să afli? Pe Dumnezeu nu-l putem induce în eroare și fericiți sunt cei ce au găsit secretul acesta și urmăresc să zidească în ei un caracter după singurul model demn de urmat, care este Christos.

În casa lui Potifar, lui Iosif nu i-a păsat că-și pierde reputația, prestigiul și, în consecință, poziția. Important a fost pentru el să-și păstreze caracterul intact și curăția în fața lui Dumnezeu (Genesa 39:9).

Advertisement

One thought on “Prestigiu, Reputație sau Caracter (IV)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s